Oliolab Manufaktúra kft.

webshop

Agyag — Zöld agyag — Tengeri zöld agyag
»A vitális erők fokozódása«

Tengeri zöld agyag

„Ha az ég lelke a szélben nyilvánul és mutatkozik meg, a Vízé a hullámok játékos formáiban, akkor a Föld lelke az agyagon keresztül nyilatkozik meg titokzatos módon.
Az őstűz előbb fénnyé, majd vízzé és életté lett. Ma az agyagban nyugszik.”

Dr. Giuseppe Ferraro

Az agyagok a Föld felszínének fő összetevői, régóta fontos szerepet játszanak az emberek életében és a természetben. Az Argital tengeri zöld agyag életadó erőket hordoz és szárítási eljárás során sok hőenergiát abszorbeál a Napból. Az agyag egyedülálló tulajdonságai miatt ideális alakformáló és természetes öregedést gátló (anti-aging) szubsztancia.

A tengeri zöld agyag lágy, puha, rugalmas és krémes állagú. Természetes öregedést gátló anyag, amely védi, ápolja, regenerálja, stimulálja a bőrfunkciókat és megőrzi a bőr fiatalságát a benne rejlő fényerők és a nagyon finom kozmikus illatok segítségével, amelyek a Föld középpontja felé törekedtek. A tengeri eredetű agyag ásványi sókban és természetes oligoelemekben gazdag, a Földközi-tenger mellékéről, Szicília déli részéről, külszíni fejtésből származik. Származási helyének levegője tiszta, szennyeződésektől mentes, a terület egész évben napsütéses és szeles.

Az agyag gyógyító és szépítő hatása, már az ókori fejlett civilizációkban is ismert volt. Használták a maják, az aztékok, az egyiptomiak, több évszázada alkalmazzák Kínában, a világháborúk során Európában számtalan katonát mentett meg a vérhastól és a kolera járványtól. Speciális természet adta tulajdonságai miatt emeli ki az alternatív gyógyászat, az antropozófus orvoslás és a holisztikus gyógyászat is.

Az ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag zöld agyag natúrkozmetikai jelentőségét tisztító, méregtelenítő, puhító, hámsejt eltávolító hatása adja. A több rétegű ásványi szerkezet minden más agyagnál erősebben vonzza magához a szennyeződéseket, így használata után a bőr megújult, puha és sima lesz. A zsíros, pattanásos bőrre rendkívül jótékony tisztító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása miatt. Zöld színét a benne található vas- és réztartalmú anyagoknak köszönheti.